Coworking Budapest

Coworking Budapest

Mennyire biztonságos coworking irodát választani?

2019. június 27. - Ivánka Iván

Ebben a cikkben azt vizsgálom meg, hogy mennyire biztonságos egy coworking irodát választani. Az előző bejegyzésben már szó volt arról, hogy az eredeti wifi szabvány csak 0,9 Mbit/s-el működött, míg az újabbak már minimum 74 Mbit/s-el ketyegnek. Emellett a hatótávolságuk is megnőtt: 20-ról 70 méterre (beltéren). A jelszavak titkosítása szintén fejlődött:

WEP vs WPA

Mindkettő wifi jelszavakat tárol, csak az egyik közülük könnyedén feltörhető ingyenes programok segítségével, amit bárki megtalál interneten. Ez a WEP. A jobb választás tehát a WPA, aminek már van továbbfejlesztett verziója is, a WPA2. Ez Advanced Encryption Standard (AES) kódolást eszközöl, ami támogatja a 128, 192 és 256 bites kulcsokat is. (Minél nagyobb, annál nehezebb megfejteni.) Kiváló, hogy ha egy helyen ezt használják.

A tűzfal is általában adott szokott lenni. Itt azért nem csak a hagyományos windows tűzfalra érdemes gondolni, hanem egy (külön erre a célra kitalált) önálló eszközre.

Természetesen előfordulhat, hogy valaki az utcáról próbál meg becsatlakozni. Így előnyös olyan közösségi teret választani, ahol az épület vastag falakkal rendelkezik külső irányba.

Zárható szekrények

A legtöbb helyen elérhetőek és az árban is benne vannak. Ehhez nem szükséges technikai tudás. :) Laptop, billentyűzet, személyes tárgyak egyaránt elhelyezhetőek ezekben.

Kamerák

A legjobb helyek be vannak kamerázva és ezeket figyelik is, így elég nehéz dolga lenne egy esetleges tolvajnak. Főleg ha van portaszolgálat is. Ezen felül még olyan riasztó rendszerek is telepítve lehetnek, amik 24 órában, a hét minden napján tudnak jelezni a biztonsági szolgálatnak. (Ez helyfüggő, erről érdemes telefonon vagy személyesen érdeklődni.)

Ez egyes cégeknek már önmagában többet ér, mint egy szokványos iroda bérlés.

IT csapat

Érdemes megkérdezni, hogy egy közösségi térnek van-e IT csapata, akikhez lehet fordulni további, biztonsági kérdésekben. Ez hatalmas plussz. Az sem árt, ha a hardware készletük minőségi márkákra épít, amit éjjel-nappal felügyelnek. Azok az igazán megbízható coworking irodák, ahol ha el is megy az internet 5-10 percen belül megoldják, anélkül, hogy bárkinek is szólni kellene.

Szóval milyen coworking irodát érdemes választanod?

A biztonsági tervezés elég egyedi kérdés és nagyban meghatározza azt, hogy kik látogatják az adott helyet. Minden esetben jó körbekérdezned, mielőtt kiválasztod a számodra legbiztonságosabbat és legkényelmesebbet. Az fontos, hogy a fenti említéseknek legalább a két harmada legyen meg egy térben, hogy kellemesen és nyugodtan tudj dolgozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://coworkingbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr814911826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása