Coworking Budapest

Coworking Budapest

Dzsungelből a dzsungelbe

2019. június 18. - Ivánka Iván

33 fok van, igazi rekkenő hőség. Ha kinyitom az ablakot azonnal melegem lesz. Pedig időnként jól esik a friss levegő. Dolgoznom kéne.

Na jó, dobok megint egy zuhanyt.

Hát ez tartott fél óráig. Megint melegem lett. Pedig ez egy hőszigetelt lakás. A redőny is le van engedve. Akkor most mi legyen?

Választhatom azt, hogy beülök egy kávézóba. Csakhogy ott nem mindig van olyan ülőhely, ahol van a közelben konnektor. Van, amikor a wifi jelszót sem tudják az alkalmazottak. (Ha épp nem szünetel valami miatt az internet...) Aztán időnként fogyasztani sem árt, ezért ez nem is egy olcsó megoldás. Amúgy is ott vannak a sütemények - én meg nem vagyok egy szent. Szóval inkább ezt hagyjuk.

Bemehetek egy kifejezetten net-kávézóba vagy egy internet telefonálásra használatos helyre. Ezek ugyan olcsóbbak(?), de csak a Jóisten tudja megmondani, hogy az adataim min mennek itt keresztül és mi kerül vagy nem kerül itt rögzítésre. Ügyféladatok, levelezés, jelszavak... Ezt nem rizikóznám meg, hogy kikerüljön.

A múltkor voltam egy rendezvényen egy coworking irodában, a Hubhub-ban. Így eszembe jutott, hogy mi lenne, hogy ha azt választanám. Laptop be a táskába és irány a buszmegálló. Első úti cél a járda-szigetek!

Fél óra a buszon, olyan, mintha egy akváriumban lennék. Igazi ember- és beton-dzsungel, már csak egy tó hiányzik. Ugyan megy a légkondi, de ha két csinos lányt innen megkérek hogy huhukkoljon rám több levegő fog áramlani. Ráadásul hamar fel is forrósodna a leheletük. Persze szigorúan és kizárólag csak a 35+ fok miatt, ami itt van.

Beszélek a sofőrrel, hátha tud még egyet csavarni a klímán. Kedvesen mosolyog és széttárja a karját: ez a maximum. Szerintem amúgy már csukott szemmel is tud vezetni.

Na beértem. Végre. Legközelebb már nem délután 1-kor indulok el. :)

Ahogy belépek egyből jobb. Rendesen működik a légkondi. (Ez már a fűszoknyás lányok pálmaágakkal legyeznek kategória.) Kapásból egy jó nagy pohár hideg víz. (Ami egyébként, baktérium és vírus mentesített, de engem most a hőmérséklet jobban érdekel.) A kávé is benne van az árban, de a busz erotikája után már nem vágyok több forróságra. :)

Választhatok álló- és ülőhelyek között is bőven. Több stílus, több elrendezés. Babzsák, szék, fotel, bárszék. Konnektor mindenhol. És zöld növények. Most épp egy ízlésesen elrendezett gyümölcs kosár is ki van téve. Ez a dzsungel teljesen más jellegű.

A bejegyzés trackback címe:

https://coworkingbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8714899810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása