Coworking Budapest

Coworking Budapest

Szabadúszó vagy? 9 ok a coworking irodák mellett

2019. június 18. - Ivánka Iván

A  munka világa gyorsan változik. Ma csak Amerikában 53 millióra becsülik a szabadúszók számát. 2020-ra a munkaerő 50%-a szabadúszó lesz. Sokan azért választják ezt a munkaformát, mert így a szenvedélyüket válthatják értékké.

A coworking modell tökéletesen passzol azokhoz az igényekhez, amikre ezeknek a profiknak szükségük van. Ők többnyire a technológiai innovációt, az elfogadást, a rugalmasságot és a kapcsolódást értékelik.

Megkérdeztük őket, miért ezt a teret választják egy iroda vagy az otthon helyett.

9 ok, amiért "a coworking irodát választottam"

1, Akkor és ott dolgozok, ahol szükség van rám. Választhatok, hogy hetente egyszer, minden nap vagy napi pár órára megyek be. A szerződések rugalmasak és akár havonta változtathatóak. A kliensekkel való személyes találkozók is egyszerűen megoldhatóak.

2, A díjban minden benne van. Internet, hűtés-fűtés, áram, bútorozás, takarítás, nyomtatás, kivetítő, táblák, kávé. Így nincsenek meglepetések. Nem kell több dologra szétaprózni a figyelmemet. Arra fókuszálhatok, ami tényleg érdekel. A munkámra.

3, Erőforrás optimalizálás. Az iroda dinamikusan variálható. Lehet csökkenteni vagy növelni a tereket. Gyorsan és rugalmasan. Az ügyfél olykor elfelejt pár "apróságot".

4, A személyes, nem irodaszagú saját terem. Stimulál, hogy mindenki dolgozik körülöttem. Otthon könnyen lehet, hogy nem lennék ennyire fegyelmezett. Itt azt figyeltem meg, hogy gyorsabban haladok. Valahogy jobban tudok fókuszálni. Szárnyal a kreativitásom. Ha épp elfáradok tudok szocializálódni vagy bemegyek a csendes szobába ejtőzni egy rövidet.

5, Kapcsolatok, networking. A tapasztalat-csere kincset ér. Több szem többet lát. Plussz olykor a legjobb kliensek a kollégákból lesznek. Előfordul, hogy túlvállalják magukat, vagy hirtelen elöntik őket a megkeresések. Ilyenkor segítséget kérnek. "Ki van ma bent, aki ért ehhez?" - kérdezik.

6, Munka lehetőségek. A lehetőség egy kliensre itt mindig megvan. Sőt még többszöröződik, mivel sokféle szakember megfordul itt. Gyakran kapcsolódnak szolgáltatások egymáshoz.

7, Fejleszti a kompetenciámat. Ebben a térben gyakran találkozom programozókkal, grafikusokkal, szövegírókkal, web-fejlesztőkkel, videó készítőkkel, startup-okkal és a legkülönfélébb, specializálódott profikkal. Ez lehetőséget ad arra, hogy több aspektusban lássak egy adott feladatot. A szakmai fejlődésem biztosított.

8, Programok, konferenciák. Ha szeretnék pl. a growth hackingről, a UX design-ról vagy az e-kereskedelmről többet megtudni, akkor itt előbb-utóbb találok egy rendezvényt, nívós előadóval. A workshopok és az eseményekhez kötődő spontán szerveződések is rendszeresek.

9, Kiváló, könnyen megközelíthető helyszín. Első osztályú találkozókhoz, vagy saját tanfolyamok megtartásához.

Szeretnél több információt a coworking terekkel kapcsolatban? Keresd ...

A bejegyzés trackback címe:

https://coworkingbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5514900080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása